Dubai Oturum İzni Hakkında

Dubai’de kalıcı olarak oturmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de oturum izni olan diğer ülke vatandaşları Dubai oturum izni başvurusu yapması gerekmektedir. Dubai Devleti kısa süreli ziyaretler için vize verdiği gibi uzun süreli oturum vizesi de vermektedir. Yabancıların Dubai’de uzun süreli olarak oturabilmesi için Dubai oturum izni almaları gerekmektedir. Evlilik yolu ile Dubai oturum izni de alabilmektedir.

Dubai oturum izni başvurusu e-vize üzerinden Dubai Göçmenlik Ofisi’ne yapılabilmektedir. Dubai oturum izni için öncelikle Dubai oturum izni formu doldurmalısınız. Dubai oturum başvurusunun sonraki aşaması gerekli belgelerin hazırlanması ve sisteme taratılarak yüklenmesi gerekmektedir. Dubai Göçmenlik Ofisi taratma sonrası ve oturum izni harç ücretinin ödenmesi sonrası vize başvurularını incelemeye başlar. Sonuçlar e-posta yolu ile bildirilir. Oturum izni çıktı alınarak kullanılabilir.

Dubai oturum izni başvurusu için gerekli olan bazı belgeler gerekmektedir. Bu belgeler şu şekildedir;

  • Oturum izni başvuru formu
  • 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve en az iki sayfası boş pasaport
  • Dubai’deki masraflarını karşılayabileceğinizi gösteren banka hesap dökümü
  • Uçuş bilgileri
  • Konaklama Bilgileri
  • Kimlik fotokopisi
  • Oturum izni dilekçesi
  • Biyometrik fotoğraf
  • Seyahat Sağlık Sigortası

Dubai Vizesi ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

Dubai Oturum İzni 2022

Dubai Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda, eşin eski eşinin varsa ölüm kayıtını da belge arasında talep edebilir. BAE'de oturma izni alma adına üç yaygın yol bulunur: Şirket yoluyla oturum izni: Emirlikteki serbest bölgeden birine şirket kaydetmek. Şirket, sahibi ikamet sponsor görevi görür. Emlak yoluyla oturum izni: Dubai’de emlak satın alma. Evlilik yoluyla Dubai oturum izni: Başvuru için doldurulması gerekli Dubai vize başvuru formu, vize başvurular sahibi tarafından eksiksiz tam doldurulması gereklidir. Oturum izni başvuru için ibraz edileceği belgeyi destekleyen, ıslak imzalı olarak 2. nüshanın hazırlanması gerekir. Gerekli olan belgeler şunlardır: Pasaport. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıtı Örneği. Nüfus Cüzdan Fotokopisi. Uluslararası Evlilik Kayıt Örneği. Muvafakatname. Dubai doğum belgesi. Boşanma kararı ile boşanma ilanı. Arapça bilindiğine ait belgeler. Eşe ait uluslararası doğum kayıtı örneği. Pasaport ve Kimlik Kart Oturum İzni; Dubai eşe ait olan oturum izin, vize başvurusu yapan kişilerin pasaport ve kimlik fotokopisi istenir. Dubai Konsolosluğu gerek görme durumunda ek belge talebinde bulunabilir. Bu belgenin yine Arapça tercümeleri istenir. Dubai Konsolosluğu, Dubai aile birleşim vizesi işlemi için yukarıda belirtilen evrakı orijinal ve fotokopi olarak beyan edilmesi talep edilir.

Dubai'ye Yerleşmek İstiyorum

Koşulları sorunsuz bir şekilde sağladıysanız, ilk iki yıllık oturma izniniz size ve ailenize verilecektir. Bu izinlerle Dubai'de ikamet eden diğer kişilerle aynı haklara sahip olacaksınız. Çalışmak, iş yapmak (iş kurmak), sağlık ve eğitim hizmeti almak, Dubai'de dilediğiniz kadar kalmak bu ayrıcalıklar arasındadır. Dubai oturma izni ile Schengen üye ülkelerine vizesiz de seyahat edebilirsiniz.

Dubai pasaportu almak için 10 yıllık zaman diliminin her yılı boyunca Dubai'de en az 150 gün geçirmeniz gerekir. Dubai vatandaşı olmak için temel Arapça bilgisine sahip olmanız gerekir.

Geçici oturma izninizi kalıcı oturma iznine dönüştürmek istiyorsanız, 5 yıl boyunca her yıl 150 gün Dubai'de kalmalısınız.

Gayrimenkul edinimini tamamladıktan sonra Dubai'de ikamet için başvurmalısınız. Türkiye'deki Dubai Büyükelçiliği veya yetkili Dubai kurumu bu başvuruyu işleme alabilir.

Dubai'de oturma izni almak kolay değil. Zorluk çekmeden oturma izni alabilmek için mali açıdan ve yatırım açısından iyi durumda olması gerekir. Dubai oturma izni iki yöntemden biriyle alınabilir. Bu durumda, ilk seçenek bir şirket kurmak olacaktır. İkamet tezkeresi talebinde bulunan kişinin üzerinde köklü bir şirketin bulunması, başvurunun onaylanmasını sağlar. İkamet izni verilecek kişilerin mülk sahibi olabilmeleri için bir seçenektir.

Dubai Oturum İzni Alma

Dubai hem geçici hem de kalıcı oturma izinleri sunmaktadır. Dubai süreli ikamet, başvuru sahibine Dubai'de 90 gün ila 5 yıl süreyle oturma izni verildiği bir durumu ifade eder. Dubai oturma izni için başvuran bir kişi, eşi ve çocukları ile birlikte yaşamak isterse, kendisinin ve ailesinin mali açıdan kendi kendine yeterli olduğunu gösteren destekleyici belgeleri Dubai Konsolosluğuna sunmalıdır. Bir yabancı uyruklu kişinin Dubai'de daimi ikametgahı, ülkede Dubai'de ikamet ediyormuş gibi yaşamalarına izin verir. Beş yıllık geçici ikamet şartlarını yerine getirdikten sonra, başvuru sahibi uzun dönemli daimi ikamet için başvurabilir. Dubai'de, AB Mavi Kart sahipleri daimi ikamet vizesi için başvurabilirler. Avrupa Birliği vatandaşları ve aile üyeleri, AB genelinde ücretsiz seyahat ve oturma izinlerine sahiptir.

Geçici oturma izni, Dubai vatandaşlığına sahip olmayan bir üçüncü ülke vatandaşının dört yıla kadar Dubai sınırları içinde kalmasına ve bu süre boyunca Dubai'de yaşamaya devam etmesine izin vermek için kullanılır.

Gerekli evrakları Dubai Konsolosluğuna ibraz eden kişi, varsa eşi ve çocukları da geçici oturma izni alabilir. Kar amacı gütmeyen oturma izinlerinin size çalışma yeteneği değil, yalnızca yaşama hakkı verdiğini unutmamak önemlidir.

Dubai Oturum İzni Nasıl Alınır?

Dubai'de oturma izni alabilmek için çalışma izni veya çalışma vizesi ile 5 yıl yasal olarak Dubai'de ikamet etmiş olmanız veya Dubai'de çalışma izni veya çalışma vizesi ile mutlaka 5 yıl yasal olarak ikamet etmiş olmanız gerekir. Dubai oturma izni, Dubai'de çok eşit ve adil bir şekilde Dubai vatandaşıymış gibi çalışmanıza ve yaşamanıza izin verir. Dubai vatandaşı olmak için Dubai'de 5 yıl yasal ikamet gerekir.

Dubai oturma izni almanın ilk adımı, ilgili tüm belgelerle birlikte Türkiye'deki Dubai büyükelçiliğine başvuruda bulunmaktır. Adaylara Dubai konsolosluğu tarafından 90 günlük vize verilir. Dubai'de oturma izni alabilmek için, başvuru sahibi varış tarihinden itibaren 90 gün içinde ülkeyi ziyaret etmeli ve varış tarihinden itibaren 30 gün içinde göçmenlik bürosuna oturma kartı başvurusu yapmalıdır.

Dubai'de çalışmak, oturma vizesi almanıza yardımcı olabilir. Dubai oturma izni başvurusunda bulunmadan önce, ikamet edilen ülkeden Dubai'ye çalışma vizesi alınması gerekmektedir. Dubai'de iş bularak oturma izni başvurusunda bulunmak isteyenlerin 30 gün içinde gelip göçmenlik bürosuna oturma izni başvurusu yapması gerekiyor.

Dubai Oturum İzni İşlemleri

Dubai Emirliği, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı bulunan emirliklerden biridir. Dubai dâhil tüm BAE’nde oturum izni alabilmek için üç farklı yol bulunmaktadır. Şirket kurmak ve emirlikte yer alan serbest bölgelerden birine şirketin kaydettirilmesi gerekmektedir; sonrasında Dubai topraklarında yatırım yapılmalıdır. Taşınmaz satın alınmalı ve oturum izninin devam etmesi için elde tutulmalıdır. BAE vatandaşı olan biriyle evlilik gerçekleştirilmelidir.

Dubai oturum izinleri 90 gün- 5 yıl süreyle verilmektedir. Kişinin kendisine, eşine ve çocuklarına oturum izni verilebilmesi için kişinin mali olarak yeterli olduğunu kanıtlaması gereklidir. Kalıcı oturum izninin olabilmesi için, Dubai’de 5 yıl süreyle oturum yapmaları gerekir. Ayrıca AB mavi kart sahipleri de Dubai’de kalıcı oturum izni için başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Dubai oturum izni direkt Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Konsolosluk tarafından verilmez. Oturum işlemlerini bizzat Dubai’ye giderek, şahsen kendiniz başvuru yapmalı ve işlemleri orada kalacağınız süre içinde takip etmelisiniz.

Dubai Oturum İzni Başvurusu


Dubai Oturum İzni Başvurusu, 
Dubai Büyükelçiliği’ne yapılmalıdır. İlk olarak Dubai Konsolosluğu tarafından adaylara 90 günlük vize verilmektedir. Başvuru sahibi ülkeye ayak bastıktan sonra ilk 30 gün içerisinde Göçmenlik Bürosu’na oturma kartı almak için başvuru yapmalıdır.

Yatırım yaparak Dubai Oturum İzni Başvurusu yapmak isterseniz, başvuruda pasaportunuzun aslı talep edilmektedir. Başvuruda sunulacak tüm belgeler Birleşik Arap Emirlikleri elçiliğinden İngilizce ve Arapça olarak noter onaylı olmalıdır. Şirketin isim kaydı, çalışma belgesi, serbest ticaret bölgesi lisansı, iyi hal belgesi Yatırım yaparak Dubai Oturum İzni Başvurusu için istenen evraklar arasındadır

Taşınmaz/mülk satın alınarak Dubai Oturum İzni Başvurusu yapmak isterseniz aylık gelirinizin en az 10.000 AED, taşınmaz yatırım tutarının da en az 1.000.000 AED olması talep edilmektedir.

Eğer evlilik yoluyla veya yatırım yapmak yoluyla oturum izni almış değilseniz, Dubai’de oturum izni hakkına sahip olabilmeniz için tek koşul çalışma vizesi almaktır.

Dubai Oturum İzni Randevusu

Birleşik Arap Emirlikleri/ Dubai Emirliği Oturum İzni Randevusu online olarak (e-vize) alınmaktadır; dolayısıyla Konsolosluk şahsen yapılan başvuruları kabul etmemektedir. Elektronik vize uygulamasında sistem başvuru evraklarının neler olduğunu belirtir, vize harcının ödendiğine dair dekont ve tüm başvuru evraklarını sisteme yüklemenizi ister. Konsolosluğun başvurunuzu incelemesinden sonra vize sonucu, e-mail olarak size gönderilmektedir. E-vize için, seyahatin bitişinden sonra da 6 ay daha geçerli olacak pasaport, kimlik kartı görseli, biyometrik fotoğraf ve gidiş-dönüş uçak biletinizin görseli istenmektedir.

Vize başvurularınızı e-vize olarak gerçekleştirebileceğiniz gibi, Dubai Göçmenlik Bürosu tarafından yetki verilen acentalar ve vize merkezleri ile de yapabilirsiniz. Ancak acente ve vize merkezleri, sizden vize hizmetleri için ücret talep edeceklerdir.

Bordo pasaport sahipleri 30 günlük ve en fazla 90 günlük çok girişli vize alabilme hakkına sahiptirler. Aldığınız vize ile, Dubai’de bulunan ‘Yabancılar Ve İkâmetgah Müdürlüğü’ne şahsen giderek, oturum izni için orada başvuruda bulunmanız gerekecektir. Yani ülkemizden direkt Dubai oturum izni için başvuruda bulunamazsınız.

Dubai Oturum İzni Şartları

Dubai'deki oturum izni işlemlerinde kullanılabilmesi için biyometrik fotoğrafların 3 ile 3,5 inç arasında olması gerekiyor. Aynı zamanda bu fotoğraf, başvuru sahibinin mevcut durumunu yansıtmalıdır.

Pasaport: Dubai'de aile veya akraba ziyaretlerinde vize başvurularında mutlaka son on yıl içinde düzenlenmiş pasaportlar tercih edilecektir.

Doğum Belgesi,

Dubai aile birleşimi için vize işlemleri yapacak kişi için güncel tarih ve ikamet adresi bilgileri en detaylı şekilde değerlendirilerek tam teşekküllü nüfus kayıt örneği yapılmalıdır.

Doğum Belgesi: Hamile eş, Dubai'de ikamet eden ve hiç Türk vatandaşlığına sahip olmayan bir kişi ise, mutlaka doğum belgesi alması gerekir.

Boşanma kararı daha önce verilmişse ve evlilikler sona ermişse Arapçaya çevrilmesi gerekir.

Dubai'de eşe ait oturma izni belgesi düzenlenmesi gerekmektedir. Kimlik fotokopisi gibi ayrıntılar da eklenmelidir.

İkamet başvurusunda bulunmak isteyenlerin Arapça bildiklerini gösteren bir belge ibraz etmeleri gerekmektedir.

Dubai Vatandaşları İçin Türkiye' de Oturum izni

Dubai Vatandaşları İçin Türkiye' de Oturum izni almak hakkında olan bu yazımızda akıllara takılan tüm sorulara yanıt bulmaya çalışacağız. Dubai Vatandaşları İçin Türkiye' de Oturum izni alabilmesi ayrıca çalışma izni alması ile de mümkün olan bir durumdur. Dubai vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları olduğundan ilk aşamada Dubai’de yer alan Türk temsilciliklerine başvuru yapmaları gerekli olacaktır. Oturum izni başvuruları yaklaşık olarak 3 ay gibi bir sürede sonuçlanmaktadır. Dubai vatandaşlarının oturum izni uzatma işlemleri de e-ikamet internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Başvuru ile alınan randevu saatine kadar istenen belgeler hazırlanarak randevu günü tüm belgelerin İl Göç İdaresi’ne teslim edilmesi sürecin tamamlanmasını sağlayacaktır. Dubai vatandaşları giriş vize harcı dışında çalışmaz izin belge harcı ve oturum izin belge harcını da ödemelidir. Türkiye’de oturum ve çalışma izni almak için kişiler çalıştıkları kurumdan onay almalıdır ve bu durumu bir belge halinde istenen mevkilere sunabilmelidir.

Dubai Vatandaşları Türkiye' de nasıl Oturum izni alır?

Dubai Vatandaşları Türkiye' de nasıl Oturum izni alır sorusu son zamanlarda sıkça cevap aranan bir soru olmaktadır. Türkiye’de oturum izni almak için kişiler online başvuruyu gerçekleştirdikten sonra istenen belgeleri hazırlayıp kuruma sunarak süreci tamamlayabileceklerdir. Dubai, BAE yani Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları Türkiye sınırından vize sahibi olmadan da geçebilmektedir. Ayrıca çalışma izni sahibi olmaları da oturum iznini beraberinde getirmektedir. Oturum izni almak isteyen Dubai vatandaşları Dubai’de yer alan Türk temsilciliklerine başvuru yapabilmekte ve gerekli tüm bilgilere de bu noktadan ulaşabilmektedir. Dubai Vatandaşları Türkiye' de oturum izni en fazla 90 gün içerisinde neticelenmektedir. Çalışma izin için de Dubai’de yer alan Türk temsilciliklerine başvurmak yeterli olacaktır. Alınan randevu gün ve saatinde İl Göç İdaresi’nde istenen belgelerle bulunmak zorunludur. Burada önemli olan bir nokta ise Dubai vatandaşlarının pasaportlarının oturum izninden 60 gün daha fazla geçerli bir durumda olması gerekmektedir. Çalışma izni alınması ile Dubai vatandaşları ayrıca Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da başvuru yapmalıdırlar.

Türkiye' de Oturum izni kaç günde çıkar?

 

Türkiye' de Oturum izni kaç günde çıkar sorusuna yanıt arayacağımız bu içeriğimizde Türkiye’de oturum izni almak için neler yapılması gerektiği ve hangi belgelerin gerektiği gibi detayları da sizlere aktarmaya çalışacağız. Türkiye' de Oturum izni almak için yapılması gereken belli işlemler vardır. Türkiye' de Oturum izni almak için gereken belgeleri hazırlamadan önce e-ikamet internet sitesi üzerinden online bir şekilde başvuru yapılması gerekmektedir. Sonrasında istenen belgeler hazırlanarak randevu günü ve saatinde ikamet izni almak için gerekli işlemler başlatılabilecektir. İl Göç İdare Müdürlüğü tarafından değerlendirilen başvuru sonucu kişilerle paylaşılacaktır ve olumlu olması ile ikamet izin kartı kişinin adresine gönderilecektir. İkamet izni almak için gerekli belgeler pasaport, biyometrik fotoğraf, başvuru formu, sağlık sigortası, ikamet izni boyunca gerekli maddi imkânı gösteren belge, son 3 yılda sosyal yardım alınmadığını gösteren belge gereklidir. Türkiye’de oturun izni en fazla 90 gün içerisinde çıkmaktadır.

TOP